EnergiWatch

Bagmandspolitiet har ransaget dansk olieselskab

Bagmandspolitiet har ransaget Dan-Bunkerings hovedkvarter i Middelfart. Det bekræfter flere kilder over for DR.

Foto: PR / Dan-Bunkering

Bagmandspolitiet har ransaget Dan-Bunkerings hovedkvarter i Middelfart som led i sin efterforskning af bunkerselskabets mulige brud på sanktionerne mod at levere flybrændstof til Syrien.

Det skriver DR på baggrund af flere uafhængige kilder, mens Dan-Bunkering bekræfter ransagningen.

"Det er korrekt, at SØIK har besøgt virksomheden i september, og det er vi glade for. Virksomheden samarbejder frivilligt med alle offentlige myndigheder for at belyse denne sag, da man derved hurtigst muligt kan afklare misforståelser," skriver selskabets advokat til DR.

Ifølge DR har eksperter i flere dage gennemgået selskabets it-systemer for at finde frem til relevante oplysninger.

I september blev Dan-Bunkering, en unavngiven virksomheder og to personer sigtet i sagen, som drejer sig om en række leverancer af flybrændstof, som kan være endt i Syrien.

I april kunne DR fortælle, at Dan-Bunkering har leveret flybrændstof til selskaber med tilknytning til det russiske militær. Leverancerne skete i 2015 og 2016 i Middelhavet. Ifølge de amerikanske myndigheder er olien endt i Syrien.

I april kunne DR fortælle, at Dan-Bunkering har leveret flybrændstof til selskaber med tilknytning til det russiske militær. Leverancerne skete mellem 2015 og 2017 i Middelhavet.

Det er det amerikanske justitsministeriums opfattelse, at brændstoffet i flere tilfælde blev sejlet til Syrien, hvor det ifølge danske eksperters vurdering formentlig er blevet brugt af russiske jagerfly i deres bombekampagner under borgerkrigen i Syrien.

Dan-Bunkering afviser at have brudt loven og er hverken sigtet eller dømt i USA. I 2017 anmeldte Erhvervsstyrelsen selskabet til SØIK, som i september førte til en sigtelse i Danmark.

Bagmandspolitiet sigter Dan-Bunkering i sag om jetbrændstof

Sag om jetbrændstof i Syrien kan være tre gange større

Dan-Bunkerings ejer om Syrien-sag: "Man har handlet, som man skulle"

 

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere