EnergiWatch

Elmonopoler på stribe sender nye sparekrav i Energiklagenævnet

18 ud af de i alt 26 elnetselskaber, som Forsyningstilsynet i foråret pålagde sparekrav, har indbragt kravene for Energiklagenævnet. Tilsynets direktør Carsten Smidt er ikke overrasket over det store antal klager.

Foto: Thomas Borberg

I alt 18 elnetselskaber, der tidligere i år blev pålagt sparekrav af Forsyningstilsynet for indeværende år, og som sænker grænsen for, hvor mange penge monopolselskaberne må opkræve på forbrugernes elregninger, har indbragt tilsynets afgørelser for Energiklagenævnet. Det oplyser Forsyningstilsynets direktør Carsten Smidt.

Dermed har langt hovedparten af elnetselskaberne valgt at afprøve de effektivitetskrav, som Forsyningstilsynet offentliggjorde tilbage i april på baggrund af en benchmarkmodel, som er den nye fælles økonomiske standard for elnetselskaberne. En model, som selskabernes brancheorganisation er stærk kritiker af.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Venstre vil sælge del af statens Ørsted-andel

I partiets 2030-plan vil man afhænde statens andel i Ørsteds havvindforretning for at kunne finansiere andre investeringer for 60 mia. i grøn omstilling. Hvordan det skal gøres, vides ikke endnu.

Ecco trækker sig fra solcellevirksomhed

Det omdiskuterede danske skobrand Ecco er blevet købt ud af det svenske solcelleselskab Infranode Vandel, som skovirksomheden ellers købte sig ind i for et år siden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs