EnergiWatch

Energikæmpe vil garantere kunder 100 pct. grøn strøm

Tyske Eon vil tilbyde sine over 3,3 mio. britiske forbrugere strøm alene fra vedvarende energikilder som vindmøller, biomasse og solceller, uden at de skal betale ekstra for det.

Foto: Melissa Kühn Hjerrild

Det tyske energiselskab Eon's britiske virksomhed vil nu tilbyde og garantere sine godt 3,3 mio. kunder i Storbritannien, at de som standard og uden ekstra omkostning på deres regning kan få strøm udelukkende fra grøn, vedvarende energi.

Eon er blandt de seks store leverandører af energi i Storbritannien og vil leverer den grønne strøm fra sine vindparker, biomasse-fyrede kraftværker og solcelleanlæg, skriver The Guardian.

Energiselskabet får ifølge avisen brug for at udvide sin portefølje i form af garantibeviser, der sælges af projektudviklere i vedvarende energi for at være sikre på, at den aftalte mængde af elektricitet kommer fra bestemte projekter.

Michael Lewis, der er adm. direktør Eon UK, siger til The Guardian, at man har sikret sig tilstrækkelig med vedvarende energi for at kunne leve op til efterspørgslen fra kunderne. Han betegner omstillingen som en investering i kundeforhold, der samtidig vil bidrage til et større marked for ren energi.

En nylig undersøgelse har vist, at tre ud af fem britiske forbrugere er parate til at skifte elleverandør for at få grøn energi, hvis prisen er rimelig.

Eon opfører 100 Vestas-møller

RWE sigter mod 2 til 3 GW vedvarende energi om året

RWE sætter grøn ledelse i ny division

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere