EnergiWatch

Energiselskaber: Elbiler kræver investeringer i strømforsyningen

Elbiler kan ødelægge den stabile strømforsyning i Danmark, lyder advarslen fra energiselskaber.

Elnettet er ikke klar til, at danskerne begynder at købe elbiler i stor stil. Uden investeringer er der fare for, at elbilerne ødelægger den stabile strømforsyning, lyder advarslen fra en række energiselskaber i Jydske Vestkysten.

Ifølge Lars Bonderup Bjørn, direktør i Ewii, er det "en reel risiko."

"Vi kender godt løsningen, for vi kan bare udrulle tilstrækkelig netkapacitet. Sværere er det ikke," siger han til mediet.

Han får opbakning fra SE-direktør Niels Duedahl, som fremhæver, at en halv mio. elbiler vil kræve "substantielle investeringer."

Et bredt spektrum af Folketinget ønsker flere miljøvenlige biler. Fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil have en mio. grønne biler i 2030, Mette Frederiksen (S) vil have 500.000 elbiler til den tid, og De Radikale har talt for det dobbelte.

ATP er klar til grønne syvmileskridt - men det er ikke fordi, man har lyttet til "klimatosserne"

Tesla i juni-vending – ny tro på salget og leverancerne 

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs