EnergiWatch

Medie: Nyt elselskab på kant med loven i sin kundejagt

Selskabet Velkommen ringer folk op uden aftale for at sælge dem et abonnement. Det er ulovligt og strafbart, lyder det fra Forbrugerombudsmanden.

Colourbox
Foto: Colourbox

Det nye elselskab Velkommen, der sælger abonnementer til el, mobil og bredbånd, er på kant med loven i sit forsøg på at få nye kunder ind.

Det skriver Børsen.

Avisen har talt med flere private, der er blevet kontaktet af selskabet, selvom de ikke har bedt om det. Ydermere skulle flere være på den såkaldte Robinsonliste over personer, der vil beskyttes mod direkte reklamer og telefonsalg. Til avisen fortæller chefkonsulent hos Forbrugerombudsmanden, Karen Søndergaard, at det er ulovligt og strafbart at ringe op uden et foregående samtykke for at sælge et abonnement. Et andet kritikpunkt af Velkommen er, at selskabet ikke har oplyst sine priser til Elpris.dk, hvilket er lovpligtigt.

"De har ikke indberettet noget til Elpris.dk. Det er et lovkrav, og Velkommen er derfor blevet en del af et igangværende tilsyn," siger kontorchef hos Forsyningstilsynet, Barbara Hoffmann Christiansen, til Børsen.

Bag selskabet står Magnus Kjøller, der stod bag abonnementsforretningen Pointworld, Morten Schwartz Nielsen, der blandt andet er tidligere formand i det krakkede Københavns Andelskasse, samt Thomas Søgaard-Andersen, der er stifter og adm. direktør i Velkommen. Sidstnævnte skriver i en mail, at det er et marketingbureau, der ringer rundt. Han skrivere videre, at det er vigtigt for Velkommen, at selskabets leverandører følger reglerne. Han skriver også, at den manglede oplysning til Elpris.dk skyldes, at selskabet blot har været i drift med el i en måned.

Vindstød: Vi vil ikke vente et splitsekund med at kopiere

Nyt energiselskab ramt af opstartsvanskeligheder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere