EnergiWatch

Ørsted opfylder ikke krav i Taiwan

Manglen på lokal produktionskapacitet betyder, at Ørsted ikke efterlever lokaliseringskravene på deres taiwanske projekter. Vi har leveret beviser på indsatsen, siger energiselskabet.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Ørsted har et fundamentalt problem i Taiwan. En måned før opførelsen er planlagt at begynde på det danske energiselskabs første havmøllepark har myndighederne endnu ikke godkendt selskabets leverandørkædeplan, da til østatens krav om lokalproduceret indhold ikke efterleves på det første af sine Changhua-havmølleprojekter.

Det skriver Taipei Times torsdag.

"I øjeblikket lever Ørsted ikke op til lokaliseringskravene på to områder: undersøiske fundamenter og funderingspæle. Det skyldes hovedsageligt den indenlandske industris mangel på produktionskapacitet," siger Taiwans økonomiminister Shen Jong-chin.

"Ørsted er derfor forpligtet til at få bevis for det fra industrien, hvilket derefter skal kontrolleres af relevante brancheorganisationer."

Sidste år underskrev Ørsted ellers flere kontrakter med lokaltbaserede virksomheder. Blandt andet blev der i november indgået en aftale med det China Steel-ejede Sing Da Marine Structure om levering af 56 jacketfundamenter til det første Changhua-projekt. Mens der måneden før blev skrevet under med Formosa Heavy Industries og skibsproducenten CSBC på levering og installering af funderingen af de første 900 MW.

Derudover er Ørsted i forhandlinger med Century Iron & Steel, der samarbejder med den danske fundamentproducent Bladt, om levering af yderligere 81 pæle. Lige som Siemens Gamesas – der er foretrukket som leverandør på foreløbigt det første projekt – plan om at etablere nacellemontage i Taiwan i 2021 understreges. Endelig nævnes etablering af en industriel fond til udvikling af lokal arbejdskraft som en løsning.

"Vi har allerede leveret bevis for vores lokaliseringsindsats, som vi håber, at de relevante myndigheder hurtigt vil godkende," lyder det fra Ørsted i en udtalelse ifølge det taiwanske medie.

Spørgsmålet om taiwansk lokalisering har fyldt en del bag kulisserne over de seneste måneder. Da regeringen undlod at give en række projekter – heriblandt Ørsteds – de fornødne tilladelser inden årsskiftet, betød det, at afregningsprisen blev omkring 7 pct. lavere end forventet. Under den proces satte Ørsted sine projekter i bero og gik i det hele taget forrest blandt udviklerne om at kritisere de forringede vilkår.

CIP indgår milliardkontrakt med Bladt i Taiwan

Ørsted gør sig klar til at presse leverandørerne

Ørsted vækker taiwanske projekter til live igen

Taiwan hæver prisen for havvind

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs