EnergiWatch

Siemens Gamesa i ny stor aftale: Valgt til stort fransk havprojekt

Eolien Maritime France vælger Siemens Gamesa til levering af møller med en samlet kapacitet på knap 1 GW. Det er den anden store aftale på få dage for den spansk-tyske producent.

Foto: Siemens Gamesa RE

Den tysk-spanske vindmølleproducent Siemens Gamesa kan for anden dag i træk løfte sløret for en stor aftale på havmølleområdet.

Tirsdag oplyser selskabet, at det er blevet valgt af Eolien Maritime France som foretrukken til at levere og servicere havmølleprojekter på næsten 1 gigawatt i Frankrig.

Parterne har mere specifikt indgået en rammeaftale om at levere op til 1000 megawatt til to havmølleprojekter ud for den franske kyst, og i aftalen er inkluderet en op til 15-årig serviceaftale.

"Leveringen og service af vindmøllerne er stadig underlagt indgåelse af en kontrakt og en endelig investeringsbeslutning," skriver Siemens Gamesa i meddelelsen.

Nyheden kommer efter meddelelsen mandag om, at Vattenfall har indgået aftale med Siemens Gamesa om anvendelse af de nyest tilgængelige vindmøller på 10 megawatt til selskabets udbygning i Holland.

Det omfatter i første omgang omfatter 76 møller, men tallet kan vokse til 152 møller, hvis det svenske energiselskab vinder en yderligere auktion.

Vestas-chef: Støttefri vindparker indvarsler ny vækstæra

Vattenfall vælger Siemens Gamesa: "En meget vigtig udvikling" 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs