EnergiWatch

Analytiker spår ordrerekord for Vestas i 2019

Nykredits chefanalytiker, Klaus Kehl, forventer, at Vestas vil fastholde den stærke ordreindgang resten af året.

Foto: PR Vestas

Vestas' gode ordreindgang i de første tre måneder vil fortsætte, vurderer Nykredits chefanalytiker, Klaus Kehl, der venter, at den gode stime fortsætter året ud.

I den forbindelse hæves kursmålet til 625 kr. fra 575 kr., fremgår det af en analyse dateret i mandags.

"Ordreindgangen i første kvartal 2019 styrker samtidig vores tro på, at ordreindgangen vil sætte ny rekord i 2019, vindenergi er blevet særdeles konkurrencedygtig på globalt plan, og at Vestas står særdeles stærkt på det globale marked."

"Vi løfter samtidig vores indtjeningsforventninger til de kommende år og vurderer, at markedets forventninger til 2019, 2020 og 2021 p.t. er for pessimistiske," påpeger Klaus Kehl i analysen.

Vestas havde i de første tre måneder i år annonceret ordrer på 2215 megawatt (MW). Hertil venter Nykredit, at der er kommet 550 MW uannoncerede ordrer i bøgerne, således at den samlede ordreindgang vil nå 2765 MW, hvilket svarer til en fremgang på 70 pct. i forhold til første kvartal 2018.

"Vi venter, at ordreindgangen vil forblive stærk resten af året. Vi ser specielt USA som en stor driver frem mod nytår," påpeger Klaus Kehl.

Nykredit hæver sit ordreestimat til 14.500 MW fra tidligere 12.750 MW, og dermed indregner Klaus Kehl en ny ordrerekord for 2019.

Nykredit fastholder sin købsanbefaling på Vestas.

 

Vestas vinder ordre på 182 MW

Nordex henter ordre på 166 MW i Argentina 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs