EnergiWatch

Vattenfall vil robotisere elhandlen

Energiselskabet fortsætter sin hollandske satsning med køb af startup, der skal sikre kunderne besparelser ved større fleksibilitet.

Foto: Elisabeth Redlig/Vattenfall

I et elsystem, der i stadig større omfang omstilles til fluktuerende energi, bliver det fortsat vigtigere at kunne omstille sig hurtigt. Både for store elforbrugende industrivirksomheder, der vil sikre sig den billigst mulige strøm, og for ejerne af sol, vind og batterianlæg, der omvendt vil øge deres udbytte.

Det er devisen bag det køb af hollandske Senfal, Vattenfall annoncerede tirsdag. En startupvirksomhed med 22 ansatte, der har udviklet en fuldautomatiseret handelsteknologi, der køber og sælger på de korte elmarkeder. Noget der både kan ske i form af regulær strømhandel og via demand response, hvor typisk industrielle virksomheder betales for at flytte dele af deres elforbrug midlertidigt til hjælp for afbalancering af nettet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs