EnergiWatch

Forbrugerombudsmanden politianmelder tele- og energiselskaber

Fire af landets største teleselskaber er sammen med to energiselskaber blevet meldt til politiet af Forbrugerombudsmanden for ulovligt telefonsalg.

Foto: Telia

Telia, TDC, Telenor og 3 er blevet meldt til politiet af Forbrugerombudsmanden sammen med de to energiselskaber Modstrøm og Gul Strøm og en række leadvirksomheder, der indsamler og videresælger telefonnumre, for ulovligt telefonsalg. Det skriver Jyllands-Posten.

Telia, TDC og Telenor anerkender alle, de har overtrådt reglerne og vil betale bøderne på hhv. 225.000 kr., 250.000 kr. og 400.000 kr. Telia kalder det en fejl, mens Telenor har øget sin kontrol og strammet procedurerne.

Ifølge forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen er sagskomplekset, der bygger på 160 forbrugerklager, det største nogensinde inden for ulovligt telefonsalg i Danmark. Der bliver derfor også slået hårdt ned på sagen.

"Vi ønsker at sende et klart budskab om, at virksomheder skal respektere forbrugernes privatliv," siger Christina Toftegaard Nielsen til Jyllands-Posten, der også skriver, at de to energiselskaber Modstrøm og Gul Strøm er anmeldt for i strid med forbrugeraftaleloven at have ringet til forbrugere uden deres samtykke.

Forbrugerombudsmanden rejser sager mod ni elhandels-selskaber

Trods advarsler: Elselskaber får flere klager fra utilfredse forbrugere  

Danske elforbrugere dumper i pristjek 

 

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs