EnergiWatch

GE's nye topchef venter negative pengestrømme i 2019

General Electric vil ikke tjene noget på driften i 2019, da energiafdelingen taber penge.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

General Electrics nye topchef, Larry Culp, har lagt en dæmper på forhåbningerne om en kovending inden årets udgang.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Ifølge topchefen vil General Electric, GE, ikke tjene noget fra driften i 2019, da selskabets energiafdeling fortsat taber penge.

"Dette er en flerårig ændring inden for energiforretningen," sagde Larry Culp ved en industrikonference tirsdag ifølge Wall Street Journal.

"Jeg vil ikke pakke det ind på nogen måde. Der er meget arbejde. Det er et hårfint spil."

Topchefens dæmpede forventninger blev kvitteret af aktionærerne med et aktiefald på omkring 5 pct., og selskabets aktie sluttede tirsdag i 9,89 dollar - svarende til 65,14 kr.

Det var Larry Culps første optræden som administrerende direktør ved konferencen, efter at han i oktober overtog posten som topchef i GE, efter at selskabets bestyrelse gav tidligere administrerende direktør John Flannery sparket efter blot 14 måneder.

Larry Culp ser dog lyst på fremtiden og venter forbedrede pengestrømme i 2020 og 2021. Topchefens plan lyder på en omstrukturering af selskabets foretagende inden for energi samt andre steder for at holde omkostningerne i 2019.

Jim Corridore, der er aktieanalytiker i CFRA Research, fortæller Wall Street Journal, at han ikke er overrasket over nyheden om pengestrømmene, og at han venter, at GE-aktien forbliver volatil. Alligevel mener han, at selskabet bevæger sig i den rigtige retning.

Ny GE energi-chef har et problem med 92 mia. dollar ordrebog

GE planlægger fyringer i sin havvinddivision

Mere fra EnergiWatch

Spirii rejser 70 millioner til ambitiøs vækstplan

Det unge, danske ladeoperatørselskab Spirii har rejst 70 mio. kr. i sin tredje investeringsrunde med Nordic Alpha Partners som ledende investor. Nu skal ambitiøs vækstplan accelereres i Danmark og Europa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs