EnergiWatch

Ørsted ser danske muligheder i EU's energistrategi

Elektrificering af nøglesektorer bør være i fokus i EU's langsigtede energistrategi, mener Ørsted, der ser dansk mulighed for at blive førende i indsatsen med at elektrificere varmesektoren.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Danmark bør arbejde for et øget fokus på elektrificering af nøglesektorer, når EU's energi- og klimaministre mandag og tirsdag mødes for at diskutere EU's energipolitik frem mod 2050, mener Ørsted.

Det skriver Børsen.

Ifølge Ørsted kan Danmark udnytte EU-Kommissionens udspil om, at EU udelukkende skal bruge vedvarende og grønne energikilder i 2050.

"Elektrificering har lidt karakter af at være elefanten i rummet. Det er svært og kræver investeringer i forskning og udvikling. Danmark har muligheden for at blive førende i indsatsen med at elektrificere varmesektoren, og der skal man fra hjemlig side være vaks ved havelågen og sikre, at vi følger med udviklingen og kan udløse den mulige gevinst, der også kan være for dansk industri," siger Ulrik Stridbæk, politisk chef i Ørsted, til Børsen.

Kommissionen lægger op til, at ambitionen om at al energi skal komme fra vedvarende kilder i 2050 blandt andet skal ledsages af 15 mia. euro (ca. 110 mia. kr.) til investering i grøn teknologi og innovation.

EU enig om ny lov om grønne investeringer 

Klimainvestor om ny EU-strategi: Må ikke ende som efter Paris-aftalen

EU-Kommissionen vil nå nuludledning i 2050 

 

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs