EnergiWatch

Redaktørskifte på EnergiWatch

Fra vor egen verden: Redaktør på EnergiWatch skifter rolle og tiltræder en nyoprettet stilling som nyhedschef for Watch Medier, der styrker den tværgående ledelse. Ny redaktør for EnergiWatch er fundet internt.

Foto: PR/Watch Medier

EnergiWatch får 1. april ny redaktør. Det bliver et kendt navn for branchemediets faste læsere, for den nye leder af redaktionen er fundet internt.

Ny redaktør for EnergiWatch bliver Maz Plechinger, der siden 2015 har været reporter på netop EnergiWatch og kender således branchen særdeles godt. Inden han kom til EnergiWatch, var Maz, der er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, tilknyttet Jyllands-Posten i ni år på forskellige sektioner, heriblandt Erhverv & Økonomi samt Indblik.

Skiftet på redaktørposten sker, fordi Watch Medier, som EnergiWatch er en del af, ønsker at tilføje flere kræfter til den tværgående ledelse. Derfor bliver den nuværende redaktør på EnergiWatch, Søren Springborg, 1. april nyhedschef for Watch Medier.

"Watch Medier er på få år vokset fra tre journalister til mere end 60 redaktionelle medarbejdere, og vi har mod på mere. Det stiller krav til organisationen, og derfor udvider vi nu den redaktionelle ledelse med en nyhedschef, der skal være med til at sikre, at vi også i fremtiden kan have fokus på at udvikle vores journalistik," udtaler chefredaktør og direktør for Watch Medier, Anders Heering, om ændringen.

Søren Springborg, 40, er uddannet journalist og har siden lanceringen af EnergiWatch i 2013 stået i spidsen for mediet. Han har tidligere været reporter og leder af indsigtsgruppen på Berlingske Business. Som nyhedschef indgår han i den tværgående øverste ledelse, der ud over Anders Heering tæller redaktionschef Henrik Tüchsen, som Søren Springborg refererer til.

"Søren har som redaktør for EnergiWatch lang erfaring med redaktionel ledelse, Watch Mediers koncept og vores redaktionelle værdier. Han er samtidig en af landets bedste erhvervsjournalister og en rigtig god fyr, så jeg er sikker på, at han også bliver en stærk nyhedschef," siger Anders Heering.

Watch Medier udgiver i alt 11 abonnemensbaserede erhvervs- og nichemedier.

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs