EnergiWatch

Socialdemokratiet ser ingen grund til flere frasalg efter Radius-forlis

Efter et mislykket salg af Radius lyder meldingen fra Socialdemokratiet, at partiet ikke ser grund til at frasælge statsejede selskaber lige nu. DF giver ingen klar melding, mens både V og LA er klar til at sælge fra.

Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Benny Engelbrecht, finansordfører for Socialdemokratiet. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Med udsigt til et kommende folketingsvalg slår Socialdemokratiet nu fast, at partiet ikke har ambitioner om, at der skal sælges yderligere ud af statens selskaber lige foreløbigt. Det skriver Berlingske.

"Vi har ikke statslige selskaber, som der aktuelt er den store grund til at ændre ejerskabsstrukturen i. Langt de fleste er veldrevne, og derfor så skal vi ikke sælge mere fra nu og her," siger finansordfører Benny Engelbrecht til avisen.

Meldingen er bl.a. aktuel, idet det nuværende forlig om det statsejede energiselskab Ørsted udløber næste år, hvorfor det skal besluttes, hvad der skal ske med selskabet fremadrettet.

Derudover har frasalg af andre statsejede selskaber været bragt på banen, heriblandt Danske Spil og Det Danske Klasselotteri. Ingen af selskaberne bør dog sættes til salg nu, mener partiet.

Socialdemokratiet får delvis opbakning fra DF, der dog er mere åben for salg af andre statslige virksomheder, mens SF gerne ser et salg af bl.a. Klasselotteriet. Både V og LA vil gerne sælge fra i de tilfælde, hvor det giver kommerciel mening, skriver Berlingske.

Enhedslisten-profil bliver valgt ind i Radius' bestyrelse

Avis: Energiminister fik mundkurv på i Radius-salg

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere