EnergiWatch

Henrik Poulsen: Fortsætter ufortrødent med Radius-exit

Vi ser nogle forskellige muligheder, siger Ørsted om det Radius-salg, selskabet trods politisk lussing forventer vil ske i år. (opdateret)

Foto: Ritzau Foto/Jens Dresling

Energikoncernen Ørsted satser fortsat på at skille sig af med den danske eldistributions- og privatkundeforretning, der også er kendt som Radius, på trods af at politikerne tidligere i år bremsede det ellers planlagte frasalg af forretningsområderne.

Sådan lyder det fra Henrik Poulsen, der er administrerende direktør hos Ørsted, i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets årsregnskab for 2018 torsdag morgen.

"Vi ser nogle forskellige muligheder, og det er også derfor, at vi fastholder processen og fortsætter med at separere de her forretninger ud. Den proces kører vi ufortrødent videre med, og jeg er ret fortrøstningsfuld, hvad angår vores mulighed for at finde et exit, der kan fungere for alle parter," siger han til Ritzau Finans.

Tidligere i januar trak Socialdemokratiet og SF støtten til et frasalg af Radius, og Ørsted havde dermed ikke længere den politiske opbakning til et struktureret frasalg af forretningen. Salgsprocessen var ellers sat i gang, og flere selskaber var blevet udvalgt til at gå videre som potentielle købere.

Processen blev efterfølgende midlertidigt indstillet, men Ørsted mener fortsat ikke, at energikoncernen er den rette ejer af den danske eldistributions- og privatkundeforretning. Det skyldes, at selskabet især har fokus rettet mod at udbygge sin forretning for vedvarende energi - både til vands og til lands.

Hvilke muligheder Ørsted på nuværende tidspunkt undersøger, vil topchefen dog ikke sige mere om.

"Jeg vil ikke blive alt for konkret på det her tidspunkt. Vi bruger lige et par uger eller måneder på at se vores muligheder ordentligt igennem. Vores opgave er nu at finde en måde, hvorpå vi kan lave et exit, som fungerer for os økonomisk og kommercielt, som fungerer for de berørte medarbejdere, og som er politisk gangbart," siger Henrik Poulsen, der forventer at finde en løsning i løbet af 2019.

Allerede i juni sidste år annoncerede Ørsted, at selskabet ville sætte gang i en struktureret salgsproces af eldistributions- og privatkundeforretningen i Danmark, og forretningerne er klassificeret som "aktiver bestemt for salg".

Radius-blokade er blot den seneste politiske lussing til Ørsted 

Finansministeriet stopper Ørsteds salg af Radius

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs