EnergiWatch

Vestjysk Ørsted-konflikt strammer til

Der forestår et juridisk slagsmål, hvis Ørsted fastholder at ville lukke kulkraftværk med udgangen af 2022, siger Esbjergs borgmester.

Foto: Scanpix/Palle Hedemann

Det er endnu uklart, hvordan den fremtidige varmeforsyning i Esbjerg og Varde skal se ud. Igennem længere tid så det ud til, at Ørsted, der ejer Esbjergværket, fik lov at ombygge kulkraftværket til et overvejende biomassefyret anlæg imod det fælleskommunale Din Forsynings ønske. Men det blev tilsyneladende afværget kort før jul med den politiske tilkendegivelse om at åbne for dispensation for kraftvarmebindingen.

Imidlertid kan vestjyderne ikke selv få en fjernvarmeløsning på plads inden udgangen af 2022. Hvilket Ørsted for to år siden satte som sin skæringsdato for, hvornår energiselskabet ville have brændt sin sidste klump kul af, hvorfor der er blevet søgt Energistyrelsen om lov til at lukke ned for værket ultimo december om tre år. Det falder Esbjergs borgmester for brystet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs