EnergiWatch

Finansminister afviser ny salgsproces for Radius

SF vil i gang med at beslutte, hvad der skal ske med Ørsteds frasalg af Radius. De nye drøftelser bliver dog skudt ned af finansminister Kristian Jensen (V), der mener, at Radius må blive i Ørsted for nu.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Støtten til Ørsteds frasalg af det københavnske elnet, Radius, blev sidste uge trukket af blandt andre SF's finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, og Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen. Nu vil SF's finansordfører i gang med at fastslå retningen for frasalget og siger til Berlingske Business, at drøftelserne skal forbi forligskredsen, og at Kristian Jensen bør indkalde til et nyt møde.

Opfordringen bliver afvist af finansministeren, der mener, at det vil være imod EU-regler, hvis man efter at have aflyst en åben salgsproces "for eksempel solgte til et ikke-højestbydende selskab".

"Jeg ser det derfor ikke som en realistisk mulighed at igangsætte en ny proces på nuværende tidspunkt. Den logiske konsekvens af den aflyste salgsproces er, at Radius må blive i Ørsted for nu. Socialdemokratiet og SF må tage ansvaret for de problemer, som deres beslutning har skabt for Ørsted. Dem kan man desværre ikke få til at forsvinde med nye forhandlinger nu," siger Kristian Jensen til Berlingske Business.

Ørsted har ikke ønsket at kommentere sagen til Berlingske Business.

Ørsted optrapper konflikten i Taiwan 

Medie: Seas-Nve var slået i kampen om Radius 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs