EnergiWatch

Professor: Forbrugerknude i Radius er en svær balanceakt

Det vil være en svær øvelse for Seas-Nve, hvis de skal omdanne Radius til et andelsejet netselskab, siger professor.

Foto: PR

Søndag måtte finansminister Kristian Jensen melde, at den politiske opbakning til Ørsteds salg af Radius var forsvundet, og dermed blev salget umiddelbart lagt i graven. Efterfølgende har flere peget på den sjællandske bejler, Seas-Nve, som den oplagte nye ejer af Radius, men det bliver bestemt ikke nemt for energiselskabet at gøre alle tilfredse.

Det skriver Berlingske Business.

For ønsket fra Socialdemokratiets side har været, at Radius skal være forbrugerejet, og her kommer det andelsejede Seas-Nve ind i billedet. Men det vil være en kompliceret opgave at finde ud af, hvordan forbrugerne i Radius skulle have en andel i Seas-Nve, hvor der allerede er 400.000 andelshavere.

"I dag er der ikke forbrugere, der ejer Radius, men skal det være det, så bliver der jo en meget stor og svær kabale at få til at gå op. For skal nogle kunder i Nordsjælland ejes af nogle andre på Sjælland? Skal alle Radius-kunder være andelshavere, så vælter man jo fuldstændig balancen i selskabet," siger professor i energiplanlægning på Aalborg Universitet Brian Vad Mathiesen, der dermed mener, at de eksisterende andelshavere vil blive udvandet.

Han foreslår i stedet, at man lader forbrugerne i Radius danne deres eget selskab.

Ewii revser konkurrent efter kuldsejlet Ørsted-salg

Løkke angriber Frederiksen: Hvor skal Ørsted nu finde måske plus 20 milliarder?

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs