EnergiWatch

Ørsted: Politisk benspænd kan sende Radius til Seas-NVE

Ifølge Finans' oplysninger kan det københavnske elnet blive sendt på Seas-NVE's hænder, efter Socialdemokratiet og SF har trukket støtten til Ørsteds frasalg af forretningen.

Foto: Cerius

Efter at Socialdemokratiet og SF har trukket støtten til et frasalg af Radius, og Ørsted dermed ikke længere har den politiske opbakning til et struktureret frasalg af forretningen, er der lagt op til, at det københavnske elnet med 1 million kunder kan ende på Seas-NVE's hænder.

Det skriver Finans.

"Ifølge Finans' oplysninger er det Ørsteds vurdering, at det godt kan lade sig gøre rent juridisk. Det ville leve op til Socialdemokratiets ønske om, at Radius kontrolleres af forbrugerne eller den danske stat," skriver Finans med henvisning til, at Ørsteds bestyrelse diskuterer mulige alternative veje til en exit eldistributionsforretningen.

Forsyningsselskabet Seas-NVE er andelsejet. Hos ABG Sundal Collier anser analytiker Casper Blom det for at være en brugbar vej.

"Hvis de får en pris, som flugter med forventningen, tror jeg ikke, at aktionærerne ville stille sig på bagbenene," udtaler han til Finans.

Ørsted indstillede mandag den strukturerede salgsproces vedrørende den danske eldistributions- og privatkundeforretning, omfattende selskabet Radius, men selskabet vil fortsætte sin afdækning af forskellige exit-muligheder.

Det skrev energiselskabet i en meddelelse til fondsbørsen efter Finansministeriets meddelelse søndag om, at der ikke længere er den fornødne politiske opbakning til salget af forretningen.

"Det er fortsat bestyrelsens vurdering, at Ørsted ikke er den bedste langsigtede ejer af de nævnte forretninger, og at det er i selskabets, aktionærernes og kundernes interesse, at de overgår til et nyt ejerskab med henblik på at skærpe Ørsteds strategiske fokus og ambition om at skabe et globalt førende selskab inden for grøn energi," hed det fra Ørsted.

Derfor vil Ørsted også fortsætte med at klassificere de nævnte aktiviteter som bestemt for frasalg, og fortsætte sin afdækning af forskellige exit-muligheder.

"Det vil ultimativt også kunne ske ved en udskillelse af de pågældende forretninger til Ørsteds aktionærer. Det igangværende arbejde med at udskille de nævnte aktiviteter i et selvstændigt selskab vil derfor fortsætte," oplyste energiselskabet.

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs