EnergiWatch

Medie: Ørsteds elnet tæt på 19 mia. kr. i budkrig

Ifølge Reuters kan Ørsteds sjællandske elnet blive handlet for et væsentligt større beløb end tidligere antaget. Salget i afgørende fase.

Foto: Ellevio

Knap 19 mia. kroner. Så meget vurderes Ørsteds elnetforretning i selskabet Radius ifølge Reuters at blive handlet til i den verserende budkrig.

Nyhedsbureauet skriver fredag, at italienske Enel og det andelsejede Seas-Nve er blandt de fire sidste budgivere på Radius, som Ørsted satte til salg sidste sommer som led i den statskontrollerede energikoncerns strategi om et primært fokus på havvindmøller.

Ørsteds elnet blev umiddelbart efter, at salgsprocessen blev indledt, vurderet til op imod 15 mia. kr. Bloombergs kilder har tidligere angivet en pris i omegnen af 25 mia. kroner for Radius.

Som EnergiWatch tidligere har fortalt, er Seas-Nve gået i partnerskab med ATP om at købe Ørsteds elnet. Det konsortium er fortsat med i den afgørende fase, og det samme er også pensionskassen PKA sammen med den canadiske pensionskasse Omers samt den ligeledes canadiske pensionsfond CDPQ, bekræfter Reuters kilder.

Dansk pensionskasse vil byde på Ørsteds elforretning

Omvendt er et konsortium med tyske Allianz og energiselskabet Eon ude af løbet, omend Eon ifølge Reuters' kilder vil forsøge at komme tilbage i processen.

Salget af Ørsteds elnet har stor politisk bevågenhed i Folketinget præget af udbredt skepsis over for internationale kapitalfonde, der vil investerer i det, der betegnes som kritisk dansk infrastruktur.

Kapitalfond i udbytteskandale central i milliardkamp om danske elkunder

De endelig bud forventes at blive lagt på bordet i anden halvdel af februar. Ørsted har sat en frist for salget i juni i år.

Astronomisk bud på Radius ryster analytiker

Rygter om milliardbud på Ørsteds elforretning

Ørsteds eftertragtede elnet kan have fundet en ny ejer om kort tid

Europas største energiselskab stempler ind i kampen om Ørsteds elnet

Milliardsalg af Radius presses af yderligere usikkerhed

Regeringen vil indføre nødbremse mod udenlandske opkøb

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere