EnergiWatch

Hænger Ørsted fast i sine tabsgivende kraftværker?

Ørsteds danske kraftværker har tabt et milliardbeløb de seneste år og ligner langt fra en fremtidig kerneforretning. Det vil give mening for topchef Henrik Poulsen at sælge dem, mener analytiker, men spørgsmålet er, om de er noget værd, og om det overhovedet kan lade sig gøre.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix 2017

"Vi har ingen aktive planer om at gå ud og forsøge at sælge aktiverne," lød det fra Ørsteds topchef Henrik Poulsen, da han under en investorpræsentation i april 2018 blev spurgt direkte af en Bloomberg-analytiker, om ikke tiden var inde til at overveje et salg af energiselskabets kraftværker i datterselskabet Bioenergy & Thermal Power, der ifølge analytikeren ikke er en del af kerneforretningen.

Selv om første kvartal sidste år viste en svag bedring i forretningsenheden af kraftvarmeværker i Danmark, som Ørsted ejer og driver rundt om i Danmark, bl.a. Avedøreværket, Esbjergværket, Asnæsværker m.fl., har den gennem de seneste år og samlet set kørt med betydelige underskud.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs