EnergiWatch

Statkraft og Vattenfall laver massive elaftaler

Norske og svenske energiselskaber indgår kontrakter, der samlet svarer til omkring halvdelen af Danmarks årlige elforbrug.

Vattenfall er kommet ind fra kulden og har lavet en elkøbsaftale med en af Statkrafts mangeårige kunder. | Foto: Vattenfall

Der er for tiden meget fokus på elkøbsaftaler i de nordiske lande. Især når disse finder sted i relation til opførelse af vindmølleparker, hvor flerårige kontrakter om aftag af produktionen synes at være fremtiden, når investeringerne i stadig mindre grad bliver sikret af statsstøtte. Men at der også indgås mere generelle aftaler mellem forsyningsselskaber og industrielle kunder vidner nye kontrakter til såvel Statkraft som Vattenfall om.

Statkraft har således indgået en ny aftale med Norske Skog. Det norske energiselskab skal levere omkring 900 GWh årligt til såvel Norske Skog Skogn, der laver avispapir, som til Norske Skog Saugbrugs, der laver papir til magasiner. Aftalen trådte i kraft den 1. december og løber indtil udgangen af 2026, svarende til leverancer på 14 TWh.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs