EnergiWatch

Statkraft sælger gammel vind til Mercedes-Benz

Det norske energiselskab indgår sin første elkøbsaftale om andre mølleejeres strøm, der skal anvendes til produktion af tyske elbiler.

Det er ingen kunst at sælge støttefri vind, mener Statkraft, der har lavet sin første PPA på gamle tyske møller - heriblandt parken Kunst und Wind. | Foto: Statkraft

Statkraft er bedst kendt for at sælge vandkraft. Om end især hjemmedyrket vindkraft i stigende grad også føjes til forretningen. Men derudover har det norske energiselskab også en noget mindre kendt nebengesjæft som mellemmand på det tyske elmarked.

Det er nu kommet til udtryk via en elkøbsaftale med bilfabrikanten Mercedes-Benz. Statkraft har således lavet en PPA om strømmen fra seks tyske vindparker på 46 MW, der fra 2021 skal anvendes til produktionen af elbilmodellen EQC. Det er vel at mærke ikke nordmændenes egne parker, men møller fra borgerparker, der er blevet sat op i perioden 1999-2001 og derfor står til at løbe ud af deres 20-årige støtteordning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs