EnergiWatch

Astronomisk bud på Radius ryster analytiker

Sydbanks Morten Imsgard har svært ved at få regnestykket i et 26 mia. kr. stort bud på Ørsteds netforretning, Radius, til at gå op. Ifølge Bloomberg News har en gruppe canadiske investorer afgivet et bud i den størrelsesorden.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Det kan være en svær kunst at værdiansætte virksomheder, og umiddelbart ser danske Ørsteds netforretning, Radius, ikke ud til at være nogen undtagelse.

Handlen er tidligere blevet vurderet af Sydbank til at kunne være op mod 14 mia. kr. værd, men mandag oplyste mediet Bloomberg, at beløbet kan være langt højere. Ifølge Bloomberg arbejder en række canadiske og tyske kapitalforvaltere og samt en pensionskasse med et bud på Radius samt Ørsteds private detailkunder på op mod 26 mia. kr., altså næsten det dobbelte af Sydbanks vurdering.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs