EnergiWatch

Amager Bakke: Betalte knap en halv million for opbevaring af møbler

Amager Ressourcecenter betalte leverandør 447.000 kroner for at få opbevaret møbler til forbrændingsanlægget Amager Bakke.

Det kom til at koste dyrt, da møbler for 2,5 millioner kroner, der skulle bruges i det nye affaldsanlæg Amager Bakke, måtte placeres på et lager hos møbelforretningen Paustian.

Selskabet bag Amager Bakke - Amager Ressourcecenter - betalte således 447.000 kroner til Paustian, da opførelsen af anlægget blev forsinket, og de indkøbte møbler ikke kunne rykkes ind til den planlagte tid.

Det skriver DR P4 København.

Amager Ressourcecenter er et fælleskommunalt selskab ejet af Dragør, Frederiksberg, Hvidovre, København og Tårnby kommuner. 

Det store beløb for opbevaringen undrer rådmand i Frederiksberg Kommune SF's Balder Mørk Andersen. Han kalder det "en dårlig aftale".

"Amager Ressourcecenter er en stor kunde. Det kunne jo være, man havde været i stand til at forhandle sig til en bedre ordning end den her," siger Balder Mørk Andersen til DR P4 København.

Også professor i samfundsvidenskab Bent Greve fra RUC er uforstående over for, at prisen for opbevaringen endte på næsten en halv million kroner.

"Det beløb, man har betalt, står jo ikke i rimeligt forhold til den samlede udgift ved det her indkøb," siger han til DR P4 København.

Hos Amager Ressourcecenter fortæller direktør Jacob Hartvig Simonsen, at selskabet uden held forsøgte at finde billigere alternativer.

Samtidig understreger han, at man ikke havde regnet med, at det ville blive nødvendigt at opbevare møblerne i ti måneder. Målet for, hvornår møblerne kunne flyttes ind i de nye lokaler, blev rykket tre-fire gange.

Amager Ressourcecenter vil nu forsøge at sende regningen for opbevaringen videre til leverandøren af maskiner til Amager Bakke.

"Vi mener, at de, der er skyld i forsinkelsen, skal bære de yderligere omkostninger på 447.000 kroner. Vi forsøger at få maskinleverandøren, der er årsag til forsinkelsen, til at betale pengene."

"Det bliver selvfølgelig et juridisk slagsmål," siger Jacob Hartvig Simonsen til Ritzau.

Han forklarer yderligere, at Amager Ressourcecenter først ville overtage ansvaret for møblerne, når der var mulighed for at pakke møblerne ud og tjekke, om alt var, som det skulle være.

Amager Ressourcecenter har længe været i kritisk fokus, da økonomien i og antagelserne for opførelsen af byggeriet af Amager Bakke ikke har holdt stik.

Det har ført til en milliardomkostning og stor debat om, hvorvidt selskabet bag anlægget må importere affald fra andre lande og fra andre dele af Danmark for at gøre projektet rentabelt. 

Amager Bakke - der foruden et forbrændingsanlæg skal rumme et taganlæg med blandt andet løbestier og en skibakke - ventes at åbne for offentligheden i foråret 2019.

Selve forbrændingsanlægget har været i prøvedrift siden maj 2017.

Amager Ressourcecenters ledelse blæste på regler om udbud

Minister advarer kommuner mod investeringer i biogasanlæg

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs