EnergiWatch

ABB overvejer salg af netdivision

Flere asiatiske selskaber meldes i forhandlinger med industrikonglomeratet om salg af netdivisionen for et stort, tocifret milliardbeløb.

Foto: ABB

Svensk/schweiziske ABB kan være undervejs med et massivt frasalg. Såvel Reuters som Financial Times skriver på baggrund af anonyme kilder, at industrikonglomeratet forhandler med potentielle købere om salg af sin Power Grid-forretning. En handel, der angiveligt skulle være i omegnen af 11-13 mia. dollar (72-85 mia. kr.) inklusiv gæld.

Ifølge Financial Times' kilder er forhandlinger med japanske Hitachi ganske fremskredne. Det japanske konglomerat har i forvejen et joint venture med ABB omkring Japans elnet, men har meldt planer ud om at øge sine forretninger inden for netløsninger. Omvendt har ABB tidligere i år åbnet op for at frasælge det aktiv, der ellers hidtil har været tæt på kerneforretningen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs