EnergiWatch

Opgør med statslig indblanding i elpriser optrappes

Regulerede elpriser i EU-landene er ødelæggende for konkurrencen og holder investorerne væk, fremgår det af et nyt kompromisforslag fra EU-Kommissionen.

EU-Kommissionen øger nu presset på medlemslandene for at få udfaset regulerede elpriser under henvisning til, at de ødelægger markedet og sænker tempoet i den grønne omstilling.

Flere EU-lande var skeptiske, da Kommissionen tilbage i november 2016 fremlagde sit forslag om en afvikling over en femårig periode af regulerede elpriser, der fastsættes under produktionsomkostningen og med henblik på at få alle medlemslande til at komme med forslag til, hvordan de hver især vil udfase enhver form for regulerede priser.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs