EnergiWatch

Energispareordning kostede 1,3 milliarder

Landets el-, varme- og gaskunder har i 2017 betalt 1,3 mia. kr. til den hårdt kritiserede energispareordning, viser nye tal fra Forsyningstilsynet.

Foto: PR Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Politikernes forsøg på at fremme energibesparelser kostede sidste år danske energikunder 1,3 mia. kr. Det fremgår af Forsyningstilsynets nye tal om den hårdt udskældte energispareordning (ESO), hvor energikunderne via deres energiselskab betaler for støtte til f.eks. varmepumper, isolering og solfangere.

"Det er et ret betydeligt beløb, som bliver indregnet i de priser, som forbrugerne betaler for strøm og varme. Derfor er det et vigtigt område at holde øje med," siger Carsten Smidt, der er direktør for Forsyningstilsynet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs