EnergiWatch

Energinet fyrer op til 40 medarbejdere

I løbet af de kommende uger vil Energinet fyre op til 40 medarbejdere. Forandringer og nye arbejdsmåder er årsagen, forklarer direktøren.

Foto: PR Energinet

Energinet har startet processen med at finde frem til de medarbejdere, der kan undværes i virksomheden. Her vil op til 40 medarbejdere blive fyret i de kommende uger.

Det skriver Fredericia Dagblad.

"Det er selvfølgelig beklageligt, at vi er kommet dertil, men det anser vi for nødvendigt. Vi står med et energisystem, som er under meget stor forandring med europæisk integration, og vi skal måske arbejde på nye måder. For at vi kan have kræfter og ressourcer til at løfte nogle af de nye opgaver, der kommer til, har vi brug for at bremse op nogle andre steder," siger Thomas Egebo, der er administrerende direktør for Energinet, til avisen.

Thomas Egebo forventer, at processen er færdiggjort inden for en til tre uger. Han fortæller til avisen, at han ikke kan sige, hvilke stillinger der er mest i farezonen, eller hvor medarbejderne har arbejdsplads i dag.

Han fortæller dog, at Energinet, der i dag beskæftiger 1.300, regner med, at der kommer til at ske afskedigelser i flere dele af virksomheden, men at fyringerne sker, fordi Energinet skal have muskler til arbejde med nye udfordringer.

Energinet: Aftale med Vattenfall bliver banebrydende

Energinet: Jyske elmaster nødvendige for grøn strøm

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs