EnergiWatch

Frasalg redder Fortum fra knastør sommer

Det finske energiselskab Fortum har været hårdt ramt af solstråler i tredje kvartal, men resultatet bliver løftet behørigt af frasalg inden for det samme element. Ledelsen har endnu ingen forklaring på, hvordan det mildest talt kølige forhold til ledelsen i det nyligt opkøbte Uniper udvikler sig.

Solens stråler er både den store skurk og den store frelser i det finske energiselskab Fortums regnskab for tredje kvartal.

Dels betyder den usædvanligt varme og tøre sommer, at selskabets vandreservoirer har været udsultet og haft historisk lav produktion. Lige som de fleste andre hydro-ejere i regionen har meldt om det samme i løbet af sommeren. Nok har Fortum været i stand til at udnytte situationen og realisere højere salgspriser, men det har ikke været nok til at modvirke faldet i produktionen, og således falder selskabets justerede driftsresultat med 33 pct. til 70 mio. euro (522 mio. danske kr.)

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs