EnergiWatch

Oliepriserne stiger efter fald i løbet af ugen

Den turbulente uge på aktiemarkederne satte sig i olieprisen, der dog slutter ugen med en svag stigning.

Foto: /ritzau/Jacob Ehrbahn

Oliepriserne stiger fredag og opvejer noget af faldet fra de seneste dage, som var forårsaget af kraftige dyk på aktiemarkederne og tegn på, at bekymringerne om udbud er faldet til jorden. Oliepriserne er dog stadig på vej mod et ugentligt fald.

Både den europæiske referenceolie, Brent, og den amerikanske WTI-olie steg 0,4 pct. fra torsdag til fredag, efter at de henholdsvis var faldet med 3,4 og 3,0 pct. i løbet af de sidste par dage.

Et globalt aktieindeks faldt tirsdag til sit laveste i et år, da investorer frygtede en eskalerende handelskrig mellem USA og Kina samtidig med, at der var bekymringer over den nylige stigning af rentesatserne, skriver Reuters.

Samtidig sænker Opec sit estimat for global efterspørgsel på olie næste år for tredje måned i træk. Det skyldes modvind for den generelle økonomi fra både handelsstridigheder og ustabile udviklingsmarkeder.

"Vi estimerer stadig, at en stigning i olieefterspørgslen vil stige fra 1,2 mio. til 1,5 mio. tønder om dagen i 2018, og vi ser derfor en risiko for nedgang i efterspørgslen i 2019, hvis handelsstridighederne fortsætter," siger en analytiker fra ANZ i en rapport.

En tønde Brent-olie koster fredag morgen 80,69 dollar mod 81,27 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,31 dollar mod 71,67 dollar torsdag eftermiddag.

 

Norsk kapitalfond vil sælge olieserviceselskaber for milliarder

Vingespecialist vil gå efter Indien og Nordafrika i jagt på vækst

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere