EnergiWatch

Statnett skruer ned for investeringer efter rekordår

Statnett i Norge skruer ned for sine investeringer de kommende år efter rekordåret 2018, fremgår det af en revideret investeringsplan fra systemoperatøren.

Foto: Scira

Den norske systemoperatør Statnett vil i de kommende år reducere selskabets investeringer efter et rekordår i 2018. Det oplyser Statnett i en opdateret investeringsplan. Selskabet planlægger de næste fem år at investere 30-40 mia. norske kroner eller noget lavere end de 34-45 mia. norke kroner, som det tidligere var forventet.

"De seneste år har vi gennemført en række vigtige projekter for at sikre fremtidens elsystem med større forbrug af el, øget produktion fra vedvarende energi og behovet for et mere integreret elsystem for at leve op til klimamålene. Nu er vi kommet til et punkt, hvor toppen er nået og investeringerne bliver mindre," siger koncerndirektør Håkon Borgen i Statnett.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs