EnergiWatch

Analytikere forventer, at Ørsted vil sælge mere fra

De gode tider og jagten på afkast har skabt et sælgers marked inden for infrastruktur, og Ørsted vil være fristet til at sælge flere vindparker fra, lyder vurderingen fra analytikere.

Foto: Ritzau Foto/Jens Dresling

Ørsteds seneste milliardfrasalg af en britisk havmøllepark vidner om, at infrastrukturfonde og pensionskasser er sultne efter afkast, på et tidspunkt hvor aktiemarkederne sætter rekorder, og de europæiske renter fortsat er omkring nulpunktet.

Og selv om Ørsted har sagt, at selskabet som udgangspunkt ikke vil sælge mere fra i Europa, er forventningen blandt flere analytikere, at udsalget alligevel vil fortsætte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs