EnergiWatch

Toshiba drøfter salg af britisk atomkraftværk til kapitalfond

Den canadiske kapitalfond Brookfield er i forhandlinger med japanske Toshiba om at overtage det britiske atomkraftværk NuGen, skriver Financial Times.

Foto: /ritzau/AP/Koji Sasahara

Den japanske energikæmpe Toshiba har ifølge Financial Times indledt forhandlinger med den canadiske kapitalfond Broofield om salg af det britiske atomkraftværk NuGen.

Toshiba har gennem længere tid forsøgt at sælge atomkraft som led i en omfattende restrukturering og har gennem længere tid forhandlet med det statsejede koreanske Korean Electric Power Corp, Kepco, der havde eksklusivitet indtil midten af juli. Disse forhandlinger er foreløbig endt uden resultat.

"Toshiba overvejer fortsat flere muligheder, herunder salg af aktieposten i NuGen til Kepco, ligesom vi rådfører os med den britiske regering," oplyser Toshiba til Financial Times.

Toshiba solgte sit økonomiske nødlidende og konkurstruede amerikanske atomkraftværk Westinghouse til Brookfield i januar i år for 4,6 mia. dollars, der har gjort Brookfield til at sandsynlig kandidat til overtagelsen af britiske NuGen.

Amerikansk atomselskab på vej mod konkurs 

Atomkrise sender Toshiba i massivt dyk for anden dag i streg 

 

 

 

 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs