EnergiWatch

SE deler atter millioner ud

Energikoncernen SE har gennem sine Vækstpuljer uddelt penge i både Nord- og Syddanmark i anden bevillingsrunde. Blandt andet er der fundet penge til en energieffektiv skraldebil.

Foto: SE

I SE Vækstpulje er der blevet uddelt mere end 5 mio. kr. til 65 projekter i Syddanmark, mens SE Vækstpulje Nyfors har uddeler mere end 2,5 mio. kr. til 45 lokale projekter i Nordjylland.

Blandt modtagerne i Syddanmark finder man alt fra oplevelser i Vadehavet, ombygning af et benzinhus til vinterbadehus til udvikling af en miljøvenlig lastbil.

Sidstnævnte har fået rundens største bevilling, der lyder på 500.000 kr. Her skal virksomheden Banke Electromotive bruge pengene på deres koncept ERCV, der står for Electric Refuse Collection Vihicle, der er en lastbil, som kan samle skrald på en mere miljøvenlig måde, end tilfældet er i dag. Tanken er, at lastbilen udelukkende skal køre på strøm, hvorfor den ikke direkte udleder CO2, og samtidig skulle den have et lavt støjniveau og være indrettet som en ergonomisk arbejdsplads for skraldemændene.

Af en pressemeddelelse fra SE fremgår det, at Aabenraa og Odense skulle få de første to biler i løbet af de kommende måneder, mens kommuner som København og Rødovre, også skulle efterspørge en lignende løsning.

"Støtten fra SE Vækstpulje vil være en hjælp til færdigudvikling og markedsføring af lastbilen. Derudover vil projektet skabe grundlag for øget vækst og beskæftigelse, da syddanske virksomheder vil kunne bidrage til leverancen af udstyr til produktionen," står der i pressemeddelelsen.

SE Vækstpulje har også givet 250.000 kr. til Sønderho Havn Støtteforening, der har indgået et samarbejde med Fanø Kommune, Vadehavets Bådklubber og Foreningen Skøgum om at kunne give lettere adgang til aktiviteter og unikke naturoplevelser i Vadehavet.

Der er også blevet givet 103.000 kr. til De Ærøske Vinterbadere (DÆV) til deres projekt om at forvandle et gammelt benzinhus til et vinterbadehus.

45 projekter i Nordjylland

Gennem SE Vækstpulje Nyfors er der blevet uddelt over 2,5 mio. kr. til 45 projekter. Her er pengene blandt andet gået til et samarbejde mellem Hjørring Kommune og Foreningssamvirket for Vrensted og Omegn, der vil lave et "utraditionelt hus, der skal fungere som børnehus, idrætsforening og forsamlingshus i ét. Huset henvender sig altså til alle borgerne i lokalområdet, og vil derfor styrke fællesskabet og den lokale identitet. SE Vækstpulje Nyfors støtter projektet med 200.000 kroner."

Der er også blevet givet 200.000 kr. til energioptimering af belysning i Jetsmark Idrætscenter i Pandrup, der skal gennem en større renovering for at kunne tiltrække og aktivere unge som ældre til at dyrke idræt.

Børglum Kloster får 100.000 kr. til etablering af en person- og servicelift, der skal sikre lige adgang for alle klosterets besøgende i at komme op på førstesalen.

SE Vækstpulje Nyfors deler flere penge ud end nogensinde

SE har delt julegaver ud til 79 projekter 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs