EnergiWatch

Stigende priser på CO2-udledning ikke skyld i dyrere el-regning

Det ikke kvotesystemets skyld, når el-regningen stiger, siger formand for Nordjyllandsværket til DR Nordjylland.

Foto: vattenfall

Stigende pris på at udlede Co2 gør det dyrere at fremstille varme og elektricitet ved hjælp af kul, som det sker på Nordjyllandsværket.

Men selvom EU's kvotesystem har gjort prisen for at udlede den miljøskadelige drivhusgas tre gange så dyr på bare et år, så er det ikke kvotesystemets skyld, når el-regningen stiger, siger forsyningsrådmand Lasse N.P. Olsen (Ø) og formand for Nordjyllandsværket til DR Nordjylland:

"Stigning i priserne på CO2 er blevet modsvaret af, at elpriserne på markedet også er steget. Det er ikke noget, vi sidder og regulerer, og det har ikke nødvendigvis noget med CO2-kvoterne at gøre," siger han.

Den højere pris på CO2-kvoterne får stadig mindre betydning for produktionen på det nordjyske el- og varmeværk, oplyser han.

"Vi har jo lagt en plan, som vi følger i forhold til, hvordan vi skal omstille Nordjyllands-værket til at være baseret på vedvarende energi, så vi får en fuldstændig grøn varmeproduktion."

I Aalborg Kommune skal 60 procent af energiforsyningen i år 2030 komme fra vedvarende energi. Og senest om yderligere 20 år skal al energiforsyning være grøn.

Lilleholt: Klima gavnes af dyre CO2-kvoter

Nordjysk virksomhed oplever succes med sine elkedler 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs