EnergiWatch

Ørsted-chef: Europa er hovedfokus så langt øjet rækker

Topchef Henrik Poulsen ser stadigvæk store muligheder i Nordeuropa, og kernemarkederne vil fremover være England og Tyskland.

Foto: Ritzau Foto/Jens Dresling

Selv om Ørsted har projekter i gang i USA og Taiwan, så er det lande i nærheden, der er selskabets hovedfokus i mange år frem.

"Europa vil formentlig forblive hovedfokus for Ørsted, så langt øjet rækker," siger Ørsteds adm. direktør, Henrik Poulsen, til Ritzau Finans.

Topchefen ser stadigvæk store muligheder i Nordeuropa, og kernemarkederne vil være England og Tyskland fremover, lyder det. Investeringsfordelingen vil dog naturligvis afhænge af, hvor projekterne bliver vundet.

Ørsted vil samtidig holde fokus på at sænke omkostningerne på havvind, i et miljø hvor der stor konkurrence om udbuddene og dermed lavere afregningspriser. Det skal eksempelvis ske ved hjælp af endnu større vindmøller, siger Henrik Poulsen, der ikke tror, at leverandørerne kommer til at stå med regningen.

Ørsted åbnede torsdag verdens største havvindmøllepark, Walney Extension.

Ørsted får opbakning af regeringen: Vi har ingen planer om frasalg

Ørsted vil med milliardopkøb af landvind gøre sig til central aktør i USA

Ørsted går tilbage i andet kvartal - men ser positivt på 2018

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs