EnergiWatch

Elpris på højeste niveau i 10 år

De norske forbrugere må påregne, at deres elregning i år bliver op til 8.000 norske kroner højere på grund af varmen og tørken i sommer.

Foto: Statkraft

Sommerens varme og tørke har sendt elprisen i Norge op i det højeste niveau i 10 år. Det vil for hele året sende forbrugernes elregning op med 6.000 til 8.000 norske kroner, anslår energiselskabet LOS Energy over for Dagens Næringsliv.

Elprisen, den såkaldte systempris, udgjorde i august 51,73 euro per megawattime. Det er den højeste pris, der er registreret siden august 2008.

"Vejret har givet problemer med manglende vindkraft og en øget efterspørgsel på el til køling. Samtidig har tørken og varmen sænket vandstanden i europæiske floder, der bruges til at fragte kul ind til kraftværkerne. Det har betydet, at kul er blevet fragtet med den langt dyrere togtransport, der har gjort det dyrere for de europæiske kulkraftproducenter og dermed også løftet de europæiske elpriser," siger Andreas Myhre, direktør for elhandel i LOS Energy, til Dagens Næringsliv.

En anden væsentlig faktor ifølge Myhre er, at det er blevet fire gange dyrere at udlede CO2 på det europæiske marked.

Vindproduktionen tog et dyk henover sommeren 

Hed nordeuropæisk sommer sætter energisektor under hidtil uset pres

Knastør sommer og elglade kunder hjælper Vattenfall i første halvår 

 

 

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs