EnergiWatch

Køberne står på spring til Ørsteds eldistribution

Selv om prisskiltet på Ørsteds eldistributionsforretning i sig selv sikrer, at køberskaren er begrænset, så vil der efter al sandsynlighed komme op til flere bud på det lukrative elsalg i København og Nordsjælland.

Foto: Mathias Ørsborg Johansen

ANALYSE: Det kom som en overraskelse, og så alligevel ikke. For nok er det nyt, at Ørsted vil sælge sit eldistributionsnetværk fra og dermed afslutte selskabets kundeforhold til cirka en million kunder i København og Nord- og Midtsjælland og skille sig af med 19.000 km elnet og 160.000 gadelamper.

Men på den anden side har spekulationerne om et potentielt frasalg været fremme før, og Ørsted har ikke ligefrem gjort meget for at styrke fokus på den side af forretningen, når de ved diverse regnskabsaflæggelser vier 90 procent af tiden til selskabets boomende havvindmølleforretning. Eldistributionen var ligesom bare noget, der var der.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs