EnergiWatch

Ørsted avancerer på aktiekursen efter budsejr i Taiwan

Det danske energiselskab kan se aktier stige efter annonceringen af budsejren i Taiwan på 920 MW.

Foto: PR Ørsted

Aktien i Ørsted har lagt nogle kroner ekstra på kursen efter nyheden om, at energiselskabet har vundet 920 megawatt havvindprojekter i Taiwan.

Kort efter annonceringen fredag eftermiddag ligger aktien 1,5 pct. højere end torsdag i 383,20 kr. efter at den forud for nyheden havde ligget til et lille fald i en kurs omkring 374,50 kr.

"Efter et meget konkurrencepræget auktionsforløb er vi glade for at kunne tilføje yderligere værdiskabende kapacitet i Changhua."

"Dagens resultater er lovende for Taiwans omstilling til vedvarende energi. Resultatet af auktionen viser endnu engang, at når regeringer opstiller ambitiøse udbygningsmål og skaber stabile, gennemsigtige og gode rammevilkår, vil havvindindustrien levere resultater," siger koncerndirektør Martin Neubert fra Ørsted Wind Power i en meddelelse.

Ørsted vil, hvis det opnår de relevante tilladelser og tager endelig investeringsbeslutning, opføre projekterne i 2025.

Selskabets vindende bud var en pris på 2.548 nytaiwanske dollar, svarende til ca. 72,3 euro, per megawatt-time.

Ørsted får sejr i ny tildelingsrunde for havvind i Taiwan

Danske ingeniører får havvindkontrakt i USA

Forsiden lige nu

Briterne vil både blæse og have mel i munden efter brexit

Nyhedsanalyse: Storbritanniens forslag til en aftale med EU efter brexit vil være godt nyt for fødevarevirksomheder og andre handels- og produktionsvirksomheder, mens servicevirksomheder og finansielle virksomheder til gengæld kan blive klemt. Parterne står dog stadig langt fra hinanden i forhandlingerne, skriver Watch Mediers EU-korrespondent, der er dykket ned i den såkaldte hvidbog.

Energikæmpe sender udskældte energibesparelser i nyt udbud

Cerius har gjort status efter forårets møgsag om et udbud af energibesparelser for et trecifret millionbeløb. Nu er man klar til at sende opgaven på markedet igen, og her forklarer netdirektøren, at man har "lyttet opmærksomt" til den tidligere kritik.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere