EnergiWatch

Ørsted sikrer finansiering til havvindmølleprojekt i Taiwan

Finansieringen betyder, at vindmølleparken Formosa 1 i Taiwan bliver udvidet med 20 vindmøller i 2019.

Foto: Ørsted PR

Ørsted og to af selskabets samarbejdspartnere har sikret sig finansiering til en større udvidelse af vindmølleparken Formosa 1 i Taiwan, skriver energiselskabet i en meddelelse.

Et konsortium bestående af 11 internationale og lokale banker samt Eksport Kredit Fonden (EKF) har samlet stillet 18,7 mia. taiwanske dollar, svarende til knap knap 4 mia. kr., i projektfinansiering.

Dermed er der endeligt styr på finanserne, efter at Ørsted sammen med de to øvrige selskaber i projektet, Swancor Renewable og Macquarie Capital, i slutningen af april besluttede at investere flere penge i projektet.

I første del af vindmølleprojektet blev der opstillet fire vindmøller med en samlet kapacitet på 8 megawatt (MW), og i næste fase skal der opstilles 20 vindmøller på 120 MW, som efter planen skal opføres i 2019.

Formosa-vindparken ligger ud for Taiwans kyst og er landets første havvindmøllepark. De første fire møller har været i drift det seneste år.

Formosa-projektet er ejet af Ørsted med 35 pct., Swancor Renewable ejer 15 pct., mens Macquarie Capital sidder på de sidste 50 pct. Selskabet har indgået aftale med Siemens Gamesa om at levere 20 vindmøller til den næste fase.

Ud over Formosa-projektet er Ørsted i øjeblikket ved at udvikle havvindmølleparker i Taiwan i en langt større skala.

I slutningen af april vandt Ørsted retten til at at opføre 900 megawatt (MW) havvind ud for den taiwanske kyst ved Changhua County.

I området har selskabet i alt fire projekter, som fik en miljøgodkendelse tidligere på året, og samlet kan de få en kapacitet på 2,4 gigawatt (GW). To af de fire projekter var omfattet af godkendelsen i april.

USA's første sejrherre vil have mere og hurtigere havvind

Lilleholt satser på støttefri havvind 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs