EnergiWatch

Investorer trækker støtten til rigmandsfonden Mayday Invest

Blandt andre energiselskabet SE har skudt penge i Mayday Invest.

Foto: SE

I årevis har en flok velhavende sønderjyder stået bag rigmandsfonden Mayday Invest, der har fået penge fra blandt andet Fleggaard-arving Peter Boris Fleggard. Også energiselskabet SE og den tidligere Rema 1000-topchef og Dagrofa-koncernchef Carsten Normann har skudt penge i projektet, men nu har sønderjyderne sparket benene væk under investeringsselskabet.

Det skriver Børsen.

Det kommer sig af, at Mayday Invest har måttet nedrive sine investeringer voldsomt og senest blev tvunget til at aflevere sine anparter i et af porteføljeselskaberne efter en voldgift. Ikke nok med det så fratrådte ledelsen og bestyrelsen i fonden også for nylig.

Sønderjysk investeringsfond med SE som investor i knæ efter milliontab

Topchef Peter Eric Mathies skriver selv i en mail, at man ikke længere tror på projektet.

"Fordi der ikke var opbakning fra aktionærerne til en fortsættelse af aktiviteterne, og fordi ledelsen igennem flere måneder har arbejdet uden honorar," skriver han ifølge Børsen.

Millionerne er fløjet ud af kassen over årene, og Mayday Invest kom ud af det seneste regnskab med et minus på 13 mio. kr. På daværende tidspunkt forklarede ledelsen, at en kikset børsnotering af Interfone i Singapore var den primære grund. Da der ikke længere er en ledelse i fonden, kan Erhvervsstyrelsen sende Mayday Invest på tvangsopløsning.

Fonden blev stiftet i 2009 af blandt andet Steen Folmer Pedersen, der tjente kassen på sin andel af mobiltelefongiganten Dangaard Telecom. I dag har Mayday Invest ændret navn til det anonyme Aktieselskabet af 31.03.2009, skriver avisen.

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs