EnergiWatch

Energi Danmark håber på højesteret

Den milliardstore erstatningssag mod Ørsted sættes i bero efter nederlag i landsretten, indtil Konkurrencerådet beslutter, om det vil anke til øverste instans.

Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger.

Det er ikke tilstrækkeligt påvist, at Elsam misbrugte sin markedsposition i 2005-06. Det fastslog Vestre Landsret torsdag, og gav dermed selskabet, der nu går under navnet Ørsted, oprejsning, efter at først Konkurrencerådet og Konkurrenceankenævnet, siden Sø- og Handelsretten alle tidligere har konkluderet, at energiselskabet opkrævede en række kunder i Vestdanmark kunstigt høje priser.

Men dermed er det sidste punktum ikke nødvendigvis sat i sagen, der omhandler et større milliardbeløb. Parallelt med myndighedernes sag har omkring 1.100 tidligere Elsam-kunder anført af Energi Danmark, Scanenergi og OK gjort krav gældende på en erstatning, der med renter vurderes at være på mere end 8 mia. kr. Et beløb der vokser dag for dag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs