EnergiWatch

Solcelleejere skal selv betale for nye elmålere

Hvis de danske solcelleejere vil undgå at betale mere i eltariffer, end de skal, så må de ulig andre elkunder selv betale for det udstyr, der skal bruges til at opgøre forbruget. Det fastslår energiministeren, som også pålægger netselskaberne fremover at installere de rigtige elmålere hos solcelleejerne. (Opdateret.)

Foto: Ritzau Scanpix/Tobias Selnær Markussen.

(25/05/2018, 9:44: Efter offentliggørelsen af artiklen er det præciseret, at det er energiminister Lars Chr. Lilleholt, som har godkendt indstillinger fra Energistyrelsen på baggrund af analyser fra arbejdsgruppen.)

De danske solcelleejere må til lommerne og selv købe de elmålere, der skal til for at afregne deres elforbrug pålideligt. Det bliver konklusionen på et analysearbejde fra en gruppe interessenter i energisektoren, der har været nedsat til at undersøge en ophedet debat mellem solcelleejerne på den ene side og de danske netselskaber og energimyndigheder på den anden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs