EnergiWatch

EDP afviser kinesisk milliardbud

Det portugisiske energiselskab fastslår, at China Three Gorges overtagelsesbud er for lavt i forhold til, at kineserne får kontrol med selskabet.

China Three Gorges (CTG) er klar til at foretage sin største investering på det internationale marked. Men kinesernes bud på 9,07 mia. euro (67,6 mia. kr.) afvises af opkøbsmålet, EDP. Det portugisiske energiselskab mener således ikke at beløbet, der repræsenterer en præmie på 4,8 pct. i forhold til den aktuelle aktiekurs, er højt nok.

"Bestyrelsen vurderer, at den tilbudte pris ikke i tilstrækkelig grad reflekterer EDP's værdi, og at den implicitte præmie er lav taget i betragtning af, hvad der er sædvanen for europæiske forsyningsselskaber, hvor byderen har erhvervet kontrol," lyder det tirsdag i en melding fra selskabet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs