EnergiWatch

Trefor og Energnist i tocifret milliontvist

Omdannelsen af Skærbækværket til at forbrænde biomasse i stedet for gas har kastet Trefor Varme og Energnist ud i en strid om varmepriserne i området. Det kan give forbrugerne hos Trefor et større varmesmæk.

Foto: Dong Energy

Fjernvarmebrugerne hos Trefor Varme kan ende med at få ekstraregninger for næsten 22 millioner kroner, efter selskabet er blevet uenige om afregningspriserne med varmeleverandøren Energnist. Det oplyser parterne til EnergiWatch.

Hverken Trefor Varme og Energnist ønsker at beskrive tvisten i detaljer, men administrerende direktør hos Trefor Varme, Charles Nielsen, forklarer dog, at uenighederne er opstået, efter Ørsted har omdannet Skærbækværket ved Fredericia fra at fyre med gas til biomasse. Det har påvirket Trefors referencepris i forhold til det såkaldte substitutionsprincip i fjernvarmeloven. Det betyder nemlig, at fjernvarmeselskaberne skal købe varme til den lavest mulige pris blandt de mulige leverandører.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs