EnergiWatch

Sønderjysk investeringsfond med SE som investor i knæ efter milliontab

En investeringsfond stiftet af sønderjyske erhvervsfolk og med SE i investorkredsen kæmper med efterspillet af millionunderskud og retsligt opgør med en af fondens it-investeringer.

Foto: Colourbox

Investeringsselskabet Mayday Invest, som har flere it-selskaber i porteføljen og SE i investorkredsen, nærmer sig efter et underskud på 13 mio. kr. bunden, og egenkapitalen er nu reduceret til fire mio. kr. Et retsligt opgør, i form af en voldgiftssag, med en tidligere investering kostede for nyligt selskabet ejerandelen i en af de få tilbageværende investeringer.

Det skriver Børsen.

Fra medstifter og bestyrelsesformand Steen Folmer Pedersen, som i sin tid var direktør i Dangaard Telecom, lyder det, at der er investeringer, der ikke er lykkedes og at tiltroen så småt er væk. Selskabet er nu ved at overveje mulighederne, lyder det til Børsen.

Mayday Invest måtte for nyligt afgive selskabets ejerandel i it-selskabet Navtoolbox, da investeringsfonden tabte en voldgiftssag anlagt af Navtoolboxs stifter, Jesper Kenborg, efter parterne var blevet uenige og Mayday Invest, ifølge Jesper Kenborg, flere gange skulle have truet med, at begære selskabet konkurs.

"Det var ligesom at bo sammen med en, der gerne vil sætte ild til ens eget hus. Jeg har været truet på mit eksistensgrundlag, fordi min virksomhed var truet af konkurs, og det betød, at mit hus og min familie også var truet," siger Jesper Kenborg til Børsen.

Mayday Invest afviser kritikken fra Jesper Kenborg, og ærger sig over de økonmiske konsekvenser af voldgiftssagen.

Frasolgt forretning tynger overskuddet hos NRGI 

Energi Fyn løfter overskuddet gevaldigt 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs