EnergiWatch

Penge fra vind kan sende milliarder i statskassen

Skal energiselskaberne fremover betale for at opføre havvindparker i Danmark? Den model vil energiministeren gerne se nærmere på.

Foto: Siemens

Energiministeren, Lars Christian Lilleholt (V), er åben over for Dansk Folkepartis ide om, at producenter som Ørsted betaler den danske stat for at få lov til at opføre havvindparker, i stedet for at få tilskud til det som det har været tilfældet siden 1991.

Det skriver Berlingske Business.

"Jeg er ikke afvisende over for det. Vi har ikke fundet modellen endnu. Det er et godt forslag, Dansk Folkeparti kom med, og det kigger vi positivt på. Det kunne være én model, men der kan også være andre, og vores screening kommer til at vise, hvor pladserne er henne, og hvor udviklingsmulighederne er," siger Lars Christian Lilleholt til Berlingske.

Nordsøen rummer nogle af de bedste forhold for havvind. Gode vindforhold og flere steder er relativt lavvandet, skriver avisen.

Direktør i tænketanken Cevea Kristian Weise vurderer over for Berlingske Business, at der er to sider af sagen. På den ene side er der logik i, at man betaler for at låne pladsen til møllerne, men på den anden side vurderer han, at der er en efterspørgsel efter mere grøn energi.

Torsdag præsenterer regeringen sit udspil til en ny energiaftale, hvor der vil være planer om en ny havvindmøllepark på 800 megawatt, skriver avisen.

Solcelleejere politianmelder energiministeren 

Danmarks største byer går i rette med regeringen: "Giv fjernvarmen mere frihed" 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs