EnergiWatch

SE leverer "bedre end ventet" og vil udbetale udbytte

Mens forrige års pengeregn fra salg af Ørsted-aktier er slut for energikoncernen SE, så stiger lønsomheden støt. "Vi føler, at 2017 blev et rigtig stærkt år," forklarer den administrerende direktør, som fra i år ønsker at udbetale udbytte til andelshaverne. (Opdateret.)

Foto: SE

Selvom bundlinjen hos energiselskabet SE er mere end halveret i 2017, så kan sønderjyderne se tilbage på et år med bedre resultater end forventet. Det fremgår af selskabets årsregnskab, som er offentliggjort onsdag.

Resultatet lander på 382 mio. kr. i 2017, og det skal ses i forhold til 899 mio. kr. året før. En væsentlig årsag til faldet skal dog findes i det ekstraordinære 2016-regnskab, hvor selskabet tjente 2,1 mia. kr. på hovedsageligt at sælge aktieandele i Ørsted, ligesom man måtte tage gedigne nedskrivninger på tv-distributøren Stofa for 1,2 mia. samme år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs