EnergiWatch

Seas-NVE annullerer trecifret millionkontrakt til søsterselskab

Motiverne bag aftalen ville kunne anfægtes, lyder elnetselskabets forklaring på, hvorfor stor energisparekontrakt med Seas-NVE Strømmen droppes.

Foto: Cerius

Den 20. februar kunne Seas-NVE Strømmen lade champagnepropperne springe. Her blev der vundet et massivt udbud om levering af energibesparelser for ikke mindre end 340 GWh i perioden 2018-20, eller godt det dobbelte af den samlede mængde energibesparelser, selskabet leverede i 2016. Endda til en solid pris på 50 øre/kWh – eller 169 mio. kr. samlet.

Imidlertid var der et enkelt aber dabei ved kontrakten. Den var således indgået med Seas-NVE's netselskab, Cerius, og selv om den blev sikret gennem et EU-udbud, var Seas-NVE Strømmen den eneste byder på storkontrakten. Et sammenfald, der nu får Seas-NVE til at droppe kontrakten af frygt for mistanke for gedulgt adfærd.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs